Ga naar hoofdinhoud
Het Schouwse Bord

Zeven Schouwse ondernemingen hebben zich verenigd in de vorm van Het Schouwse Bord, met als doel het promoten van Zeeland. De eerste stap van de vereniging betreft het onder de aandacht brengen van heerlijke (authentieke) producten die de provincie Zeeland te bieden heeft.

De deelnemende organisatie zijn: Gusto (vakantiepark Port Greve), Strandpaviljoen De Haven van Renesse, Hotel- Congrescentrum De Zeeuwse Stromen, Camping Jullianahoeve, Strandpark de Zeeuwse Kust, Strandpaviljoen ZuidZuidWest en Camping de Brem. De leden van Het Schouwse bord zijn zichzelf verplicht om minimaal 50% van producten die op de kaart staan uit Zeeland te laten komen. Waarbij er zelfs in de toekomst gestreefd zal worden naar maar liefst 80%.  

Met passie en gepaste trots bieden wij de volgende zelfontwikkelde Lokale producten aan, vanuit onze gedreven combuis:

Viskroket

Zelfontwikkelde Schouwse viskroket met een vulling van Mosselen en Kokkels.

€ 8,75
Vissoep

Schouwse vissoep geserveerd met brood.

€ 9,75
Appeltaart

Appeltaart met appels van het eiland, vlierbesbloesem, boerenroomijs en slagroom. Ook heerlijk bij de koffie!

€ 5,75
Het beste van Schouwen-Duiveland

Zo halen wij bijvoorbeeld onze streekproducten bij Kookboerderij Spennekot (1.Kerkwerve), Kaasboerderij Schellach (3.Middelburg), Vleesboerderij van Zuidland (5.Oosterland), Wijnhoeve de Kleine Schorre (6.Dreischor), kwekerij bijzondere groente Dieneke Klompe (7. Scharendijke), Meelfabriek Krijger (8.Renesse) en vishandel van As (2.Yerseke).

Ambachtelijke kaas
Onze kazen zijn afkomstig van Kaasboerderij Schellach (3). Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas-, en het zorgvuldig volgen van het kaasproces zijn noodzakelijk voor het maken van lekkere kaas. Zelfs het soort voer van de koeien heeft invloed op de smaak van de kaas. En dat proeft u zeker terug.

Van de weide
Het rundvlees dat wij bereiden is van vleesboerderij Boot (1). De runderen die op deze boerderij zijn opgegroeid zijn gevoederd met natuurlijke producten. Door deze voeding ontstaat er meer smaak in het vlees.

Uit de zee
Onze vis is afkomstig van versvishandel van As (2). Dit is een familiebedrijf dat ruim 60 jaar een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment vis, schaal- en schelpdieren levert.

Kookboerderij Spennekot – Lekkernijen (4)
Deze kookboerderij maakt een grote verscheidenheid aan chutneys, jams, mosterd, sauzen, dressings, alsmede een aantal andere verrassende culinaire heerlijkheden.
Spennekot heeft als doelstelling: het integreren van natuurlijke en eerlijke producten uit de groentetuin en boomgaard, aangevuld met streek- en culinaire producten.

Back To Top